Как да увеличим живота на нашата чанта

Как да увеличим живота на нашата чанта

8 февруари 2018

17 Начина за почистване на чанта, отстраняване на петна и накапвания, отстраняване на лоши миризми

 

Дизайнерските кожени чанти са истинската инвестиция, която сме готови да направим, когато става дума за гардеробния департамент. И когато сме инвестирали много пари в чанта, трябва да се грижим да я поддържаме за по-дълъг период от време. Но грижата за кожените изделия може да бъде трудна задача. Приготвили сме ви някои хитринки, с които да удължите нейния живот.

 

Мястото,от което трябва да се започне, казват специалистите, е с превенция. "Винаги предпазвайте чантата си с крем за чанти и/или вакса. Това трябва да прави от първия ден на закупуването й и да се прилага най-малко веднъж на всеки два-три месеца." Правилната защита със сигурност ще удължи живота на вашата чанта, но и също така, ще действа като превантивна мярка срещу накапвания и оцветявания.

 

Освен, чрез защитен крем за чанта, честото почистване, дори и ако е просто бързо забърсване с кърпа, е задължително. За бързо почисване е достатъчно и влажна кърпа, но обикновено кожените чанти се нуждаят от по-задълбочено почистване от професионалист или използвайки специализирани почистващи препарати на всеки 2-3 месеца, за дабъде поддържана в най-добро състояние.

 

Ето и съветите, които ние горещо ви препоръчваме за поддръжка:

 

         1 . Избърсвайте чантата си веднъж седмично с топла сапунена вода - размесете малко количество лек течен сапун в топла вода и използвайте мека влажна кърпа, за да изтриете мръсотията от външната страна на чантата.

 

 1. Тествайте с препарати за почистване първо само върху малка част по вашата чанта, така ще забележите ако препарата прави реакция и няма да съсипете цялата чанта. Можете да го направите и от вътрешната страна на чантата, за да няма видими последствия от тестовете с препарат.

 

 1. Никога не използвайте бебешки кърпички, оцет или други т. нар." домашни средства "за почистване или отстраняване на петна. Много от тези продукти имат химикали и вещества в тях, които могат да причинят увреждане на цвета, да създадат мастно наслояване в кожата и да съсипят чантата ви.

 

 1. Ключът за премахване на мастни петна или мастилени е да ги третирате веднага. Вашият първи и най-добър залог е да вземете чантата си, за да я занесете на професионалист възможно най-скоро. Ако не сте в състояние да опитате специален продукт за премахване на мастило за кожа и следвайте инструкциите за грижа, упоменати на етикета на чантата ви и използвайте препарат, предназначен за нея.Също така се уверете, че след почистването и измиването, изсушавате правилно материята.

 

 1. Ако мастилните петна са стари  - нашия съвет е да не се опитвате да ги премахвате сами. Те вероятно ще бъдат твърде упорити и ще се нуждаят от професионална грижа. Проверете етикета на чантата си и се консултирайте с химическото чистене.

 

 1. Поддържайте чантата си пълна, докато не я използвате, за да поддържате формата й.

 

 1. Никога не използвайте вода върху петна от мазнини - водата би помогнала само за избърсване от мръсотията на кожените повърхности.
 2. Използвайте професионален крем за кожа - тези кремове не се нуждаят от изплакване, може да струват повече, но резултатът ще бъде много по-ефективен.

 

 1. Когато почиствате, винаги използвайте продукт за почистване, предназначен за употреба върху специфичния материал, от който е направена вашата чанта. Само почистваща течност за кожа няма да бъде толкова ефективна за чанти от велур или набук, отколкото с препарат, специално предназначен за тези тъкани.

 

 1. Избягвайте да държите чантата си, ако току-що сте приложили крем за ръце. Това би направило мастни петна, трудни за изчистване по вашата чанта.

  11. Ако вашата чанта е закупена с торбичка за предпазване - използвайте я. Те не са предназначени само за красиви опаковки - те са предназначени да предпазват вашите чанти от прах, когато не се използват.

 

 1. Ах, колко обичаме слънцето! Нали? Да, но то може да увреди кожената ви чанта. Не оставяйте чантата си на пряка слънчева светлина-  това може да доведе освен до увреждане на кожата и до избледняване на цвета й.

 

 1. Не използвайте сапун с химикали - най-вероятно ще бъде твърде силен за кожата на чантата и може да причини обезцветяване.

  14. Ако чантата ви има неприятна миризма, можете да използвате средства за отстраняване на миризми (изберете подходящия за вида на веществото, причиняващо миризмата), но избягвайте използването на сурови разтворители или аерозолни средства за премахване на миризми, тъй като те могат да увредят цвета на чантата и дори да причинят повреда на самата кожа в някои случаи. "

 

 1. Също така избягвайте пръскането на чантите с парфюми и/ или други продукти за тяло, които биха със сигурност оставили приятен аромат, но и химическите вещества и алкохола в тях, биха оставили мастни петна по тъканта на чантата ви.

  16. За да изгорите вечно миришещи миризми ето и една домашна хитринка - поставете внимателно в чантата си си отворен контейнер за бакпулвер, поставете чантата си в чантата за прах или в калъфката и го оставете за 24 часа. Бакпулверът трябва да абсорбира всякакви нежелани миризми.

 

 1. Използвайте ванилия. Намачкайте парчета вестници и ги поръсете с ванилия, след което ги натъпчете в чантата. Оставете ги да стоят така няколко часа или най-добре цяла нощ. След това извадете вестниците и ги изхвърлете. Хартията ще абсорбира лошата миризма, а в същото време ванилията ще ароматизира чантата приятно.

Ето какво ще бъде актуално в модата през зима 2017 и пролет 2018 година, според списание Vogue. Предлагаме ви избрани модели от колекцията на БЕЛАМИ и KENSOL, както и актуален списък на тенденциите.

прочети още
Есенни тенденции
31 август 2017

Какво да очакваме този сезон от дизайнерите

прочети още
Bordo Fashion
25 юли 2017

Новият моден бранд в семейството на Бел Ами!

прочети още

Хубаво звучи и съвсем реално!

прочети още

Защо да изберете да пазарувате при нас

прочети още

Райетата които вталяват и скриват коремчето!

прочети още
Грижа за дрехите
20 април 2017

Съвети как да се грижите за естествените материи

прочети още

Защо да изберете парфюм от нас?

прочети още

Няколко свежи идеи как да пренесем пролетта върху дрехите си

прочети още

За да е всичко точно!

прочети още

Заредете се с красиви дрехи и се чувствайте елегантни, женствени и уверени!

прочети още

Вече пазариваме навсякъде - вкъщи, на работа, на кафе с приятелки... където си пожелаем!

прочети още