Коланът - насоки за избор на подходящия колан

Коланът - насоки за избор на подходящия колан

11 февруари 2018

Коланите подчертават едни от най-женствените части на тялото за една жена: тазът и талията. Това, което поставяте около бюста, талията и бедрата, може наистина да повлияе на силуета на тялото ви - може да смъкне или да добави няколко килца към вашата фигура. Да - точният колан може да е от решаващо значение, за да изглеждате добре!

Нека да разгледаме най-важните насоки за закупуване на колани за жени, които допълват вашия личен стил:

Независимо дали искате да създадете модно впечатление или да добавите този малък допълнителен елемент към по-спортната ви визия, коланът ще ви помогне с това. Понякога не се нуждаете от нищо друго (бижута, шалове и т.н.), защото коланът  е съвършения завършек на вашето облекло!

Ето няколко съвета какви женски колани трябва да осигурите и да инвестирате, за да спестите време и пари:

Коланът - Чувство на завършеност !

Уверете се, че коланът ви допълва стила ви: Не се опитвайте да направите го отличава от останалата част от вашето облекло. Коланите може да изглеждат многостранни, но всъщност са много специфични и намирането на точния колан може да бъде дори по-труден от намирането на подходящия чифт обувки. Първото нещо, което трябва да направите, е да прецените според личния си стил поне вида колан, който ще ви прилегне най-много. Функцията на колана отдавна не е само да придържа панталоните. Той придава завършен вид на облеклото Ви и подсказва какви са Вашите вкусове. Затова, когато избирате, имайте предвид, няколко неща:

Материалът, от който е направен, е от голямо значение. Класиката са коланите от кожа и еко кожа. Цените естествено варират, според модела. Кожените колани са с по-висока ценова стойност, но и издържат повече. Ако купувате кожен колан, материалът трябва да е с максимално високо качество. Освен, че изглеждат зле, коланите от некачествена изкуствена кожа се износват много бързо и съвсем скоро отново ще трябва да си купувате нов.

 

Размерът на колана зависи от талията ви. Според специалистите дължината му трябва да е с 5 – 6 см по-голяма от обиколката й. Не знаете колко е обиколката на талията ви? Тогава просто премерете колана. След като го закопчаете, краят му не бива да стърчи между първата и втората гайка.


Токата на колана, който избирате е също от значение. Гледайте на нея като на бижу. Катарамата изразява темперамента и вкусовете ви. Ако се колебаете между две различни, проверете коя е по-подходяща за размерите Ви. Може би сте по-финна дама с крехка структура. Тогава голямата катарама ще е възможно най-лошият избор, защото ще изглеждате несъразмерно.

 

Дължината. Вземете правилната дължина - в идеалния случай искате коланът ви да се побере в средната дупка. Всеки по-къс колан може да внася стесняващ ефект. Всеки по-дълъг- ще ви кара да се чувствате некомфортно и да опасвате около панталона или полата повече катове.

 

Ето и някои интересни модни съчетания, които можете да приложите с нашите колани.

 

Тънък колан + панталон

 

Тази комбинация е много подходяща, ако искате да разчупите визията на панталона си. Този начин на връзване на колана прави панталона да не изглежда прекалено официален , но в същото време съчетанието е стилно.

 

Широк колан + прилепнала къса рокля

 

Понякога късите рокли могат да са прекалено разголени. Разчупете линията със супер широк, като корсет колан.

 

Колан и ботуши в един цвят + едноцветна рокля

 

Съчетанието на колан и ботуши в един цвят определено е класически и изчистен. Това е едно добро правило, опростяващо обличането. Най-добре разчитайте на традиционната гама – черно, тъмно или светло кафяво. Всякакви други цветове ще ви затруднят, заради безбройните си нюанси.

Ето какво ще бъде актуално в модата през зима 2017 и пролет 2018 година, според списание Vogue. Предлагаме ви избрани модели от колекцията на БЕЛАМИ и KENSOL, както и актуален списък на тенденциите.

прочети още
Есенни тенденции
31 август 2017

Какво да очакваме този сезон от дизайнерите

прочети още
Bordo Fashion
25 юли 2017

Новият моден бранд в семейството на Бел Ами!

прочети още

Хубаво звучи и съвсем реално!

прочети още

Защо да изберете да пазарувате при нас

прочети още

Райетата които вталяват и скриват коремчето!

прочети още
Грижа за дрехите
20 април 2017

Съвети как да се грижите за естествените материи

прочети още

Защо да изберете парфюм от нас?

прочети още

Няколко свежи идеи как да пренесем пролетта върху дрехите си

прочети още

За да е всичко точно!

прочети още

Заредете се с красиви дрехи и се чувствайте елегантни, женствени и уверени!

прочети още

Вече пазариваме навсякъде - вкъщи, на работа, на кафе с приятелки... където си пожелаем!

прочети още