Какво казват  вашите дрехи за личността ви?

Какво казват  вашите дрехи за личността ви?

20 февруари 2018

 

Всеки има свой собствен стил, който го отделя, разграничава от останалите и изразява характера му. Ние от БЕЛАМИ разграничихме четири основни типажа дами, според визията им - експресивна, романтична, класическа и комфортна. Въпреки че, повечето жени имат елементи от две или три типажа според облеклото, което имат в гардероба си, ние се спряхме на тези четири основни типа.

По принцип различните субкултури имат различни стилове направления в модата. Някои от тях са т.нар стил “бохо”, ретро стила, изцяло спортен стил на обличане, фолклорен стил и т.н. Независимо какъв е вашия стил,  дрехите ни казват повече за нас, отколкото можем да осъзнаем. Гардероб, пълен с широки, безформени дрехи, би могъл да принадлежи на жена, която се притеснява от тялото си, например, а 50-годишна жена, която носи прилепнало младежко облекло, може да се придържа към миналото. Разберете какво разкрива начина на обличане за вас.

Какво ви привлича окото? Открийте стиловата си индивидуалност в някои от следните типажи по-долу:

 

Класическа

 

Класиката избягва разтърсващи принтове, тенденции и ярки цветове, които търсят внимание. Облекло в класически стил се счита за отправна точка на всички модни тенденции. Тя представлява основата на модата и се радва на огромна популярност. Такава имат и тези дами, които са открили тайната на класическия начин, а именно - елегантност и класически изчистен силует.

Класическият стил на дамско облекло е и като жената, която го носи - тя е неутрална, сдържана и  практична. Този стил не се нуждае от излишъци и гръмки цветове и не търпи излишна показност. Строгите линии, простота и минимализмa са основни характеристики, които отличават силуети на класическия стил. Можем да кажем за жената облечена в този стил за по-консервативна. Такъв стил приляга на дамите в политиката, които се водят по определен протокол на обличане.Романтична

 

Романтиката обича да усъвършенства естествената си красота, като включва женствени детайли и нежни цветове. Романтичните дами се приближават към този стил чрез носенето на копринени блузи, перли и антични бижута. Романтичният стил с право е признат за най-женствен. Той се отделя от другите стилове в модата като придобива своята уникалност през ХIХ век - векът на романтизма. Жените, предпочитащи романтичния стил, просто трябва да имат в гардероба си дантела и/или коприна, сребърни аксесоари и малка чанта. Всичко това е необходимо, за да се създаде зашеметяващ образ на една романтична дама. Този стил е доста екстравагантен и в същото време деликатно и нежно извежда на преден план женствената същност и подчертава достойнството на фигурата. Романтичният стил е подходящ за хора с поетичен характер и нежни романтици.Изразителна или експресивна

 

Тези с експресивна модна личност избират дръзки дрехи и често намират модата като форма на изкуство. Експресивната дама всеки ден има шанс да създадете уникален шедьовър, който е сигурен начин за привличане на вниманието от хората наоколо. Както и името предполага, този стил показва независимата креативност на човека. Който се облича така, обикновено иска да се заяви и по този начин да изразява своята индивидуалност. Не се следват традиционни модели тук. Този стил е по-примамлив за по-младите дами и тинейджърите, които комбинират по интересен начин своите дрехи, например, спортна тениска с пола и кецове.  Комфортна

 

Комфортът е номер едно за спокойната личност. Но спокойната модна личност знае, че да се чувствате комфортно, не означава да изглеждате като лудо. Това е всичко, за да се отпуснете и да носите дрехи, които отговарят на вашите предпочитания. Той е комбинация от елегантност и удобство. При него няма нищо екзотично и дръзко. Това е стил за любителите на дънки, памучни панталони и тениски. Не е особен фен на прекалените аксесоари. Това е стил за дами, на които не им се нрави да се обличат в дрехи, подходящи за техния пол. Жени, които предпочитат по-торбести дрехи, смъкнати дънки и щампирани фланелки. Към този стил също се придържат и дамите, почитателки на спорта. Този вид стил на обличане е по-подходящ за активните жени, които имат живот, изпълнен с различни срещи, разходки, събития. Днес, много жени са ангажирани в залата, и за това те се нуждаят от удобно спортно облекло. За разходки с приятели в града няма нищо по-удобно и практично, отколкото лека тениска и трикотажни панталони, които са по-небрежни.


Ето какво ще бъде актуално в модата през зима 2017 и пролет 2018 година, според списание Vogue. Предлагаме ви избрани модели от колекцията на БЕЛАМИ и KENSOL, както и актуален списък на тенденциите.

прочети още
Есенни тенденции
31 август 2017

Какво да очакваме този сезон от дизайнерите

прочети още
Bordo Fashion
25 юли 2017

Новият моден бранд в семейството на Бел Ами!

прочети още

Хубаво звучи и съвсем реално!

прочети още

Защо да изберете да пазарувате при нас

прочети още

Райетата които вталяват и скриват коремчето!

прочети още
Грижа за дрехите
20 април 2017

Съвети как да се грижите за естествените материи

прочети още

Защо да изберете парфюм от нас?

прочети още

Няколко свежи идеи как да пренесем пролетта върху дрехите си

прочети още

За да е всичко точно!

прочети още

Заредете се с красиви дрехи и се чувствайте елегантни, женствени и уверени!

прочети още

Вече пазариваме навсякъде - вкъщи, на работа, на кафе с приятелки... където си пожелаем!

прочети още