Какво да облечем на интервю за работа

Какво да облечем на интервю за работа

2 март 2018

Ако сте скоро завършили колеж, или сте след по-продължителна почивка преди да започнете нова работа, за да се откроите от конкуренцията, е ваш професионален приоритет. Вашия избор на облекло за интервюто ще се разглежда като индикатор за това колко сериозни сте за получаване на работата. Ето указания, които ще ви отведат стъпка по стъпка:

 

Основни положения за облеклото на интервю за работа

Строги институции, банки, финансови институции

Тъмният, двукомпонентен, сив или черен костюм е най-добрият вариант при интервю с консервативна компания. Попълнете го с блестяща блуза или памучна риза. Цветният, но много шарен костюм обикновено е приемлив избор за интервю за работа, въпреки че все още има някои изключения в зависимост от фирмата. Ако пък сте избрали костюм, който е с пола, трябва да обърнете внимание на дължината на полата, която не трябва да бъде твърде къса. Костюмът трябва да бъде комбиниран с изчистена, елегантна риза или блуза и затворени ненатрапчиви обувки на ток.

Ако кандидатствате в някоя по-сериозна институция, каквато е финансовата, изисква и сериозно облекло. Изберете костюм с изчистени линии и по-тъмен цвят. Може да създадете контраст с риза в бяло или друг ненатрапчив цвят.

Tech компании

Ако фирмата или индустрията са известни с непринудената си работна среда, като например ИТ компаниите, можете да изберете да приспособите външния си вид към по-непринудено общуване. Панталони и рокля блуза или пригодена пола и блуза, жилетка или лек пуловер са подходящи опции. В този тип институции преобладават младите хора, които в повечето случаи са отворени към нови идеи, както и към нови стилове и себеизразяване. В тази сфера подходящо облекло ще бъдат и изчистени дънки, комбинирани със сако, тениска или риза, според позицията, за която кандидатствате. В никакъв случай не залагайте на прекалено спортните тениски, нито на прекалено крещящите и цветни такива, макар дрескода да не е строг.

Комуникация с клиенти и партньори

При работа, свързана с комуникация, е важно стилът ви понякога да говори вместо вас. Дрехите ви – това сте вие и с тях се представяте пред хората, с които общувате. При интервю в тази сфера трябва да покажете именно вашия стил, но той да бъде стилизиран така, че да не бъде прекалено екстравагантен. Тук може да използвате класически модели поли, панталони, ризи или рокли, но да ги разчупите с цвят или интересен аксесоар. Това ще покаже, че сте сериозен и отговорен човек, но и че имате усет за изкуството и знаете как да подходите към хората с доза креативност.

 

Сферата на Изкуството

 

Изкуството е свобода да изразиш личността си по начина, по който усещаш себе си и света. При този тип интервюта няма критерии за облекло, тъй като хората на изкуството изразяват себе си дори чрез начина, по който се обличат, и това е нещото, с което привличат своите потенциални работодатели.

 

Подробности, които са важни

- Кожена чанта или куфарче; носи се едното или другото, а не двете

- Маникюрирани нокти с неутрален лак

-Грим; дори минималният грим е показател, че оценявате професионалното си изображение

- Спретнато коса,

- полирани обувки (обърнете специално внимание на петите и ходилата)

- Консервативен часовник

 

Мили дами, не се явявайте пред бъдещия си работодател със следните  :

-Скъпа пола или екстремно облекло

- Шарени или ярки цветни трикотажни изделия

-Мокра коса

-Различни парфюми или силно ароматизирани продукти за тяло

-Различни или шумни бижута

-Високи пиърсинги и татуировки

- Маратонки, Чехли

-Слънчеви очила, носени като лента за глава

-изложена технология; изключете мобилния телефон

 

Успех на интервюто за работа!


Ето какво ще бъде актуално в модата през зима 2017 и пролет 2018 година, според списание Vogue. Предлагаме ви избрани модели от колекцията на БЕЛАМИ и KENSOL, както и актуален списък на тенденциите.

прочети още
Есенни тенденции
31 август 2017

Какво да очакваме този сезон от дизайнерите

прочети още
Bordo Fashion
25 юли 2017

Новият моден бранд в семейството на Бел Ами!

прочети още

Хубаво звучи и съвсем реално!

прочети още

Защо да изберете да пазарувате при нас

прочети още

Райетата които вталяват и скриват коремчето!

прочети още
Грижа за дрехите
20 април 2017

Съвети как да се грижите за естествените материи

прочети още

Защо да изберете парфюм от нас?

прочети още

Няколко свежи идеи как да пренесем пролетта върху дрехите си

прочети още

За да е всичко точно!

прочети още

Заредете се с красиви дрехи и се чувствайте елегантни, женствени и уверени!

прочети още

Вече пазариваме навсякъде - вкъщи, на работа, на кафе с приятелки... където си пожелаем!

прочети още